Digital Marketing Ελούντα

20 Φεβρουαρίου 2024

Digital Marketing

Τι είναι το Digital Marketing;

Με απλά λόγια το Digital Marketing (Ψηφιακό Μάρκετινγκ) είναι η προώθηση των προϊόντων ή του brand μέσω ενός ή περισσοτέρων ηλεκτρονικών μέσων.

Tο Digital Marketing διαφέρει από το παραδοσιακό marketing, σε ότι αφορά τη χρήση σε κανάλια επικοινωνίας και μεθόδων που επιτρέπουν σε έναν οργανισμό να αναλύει τις καμπάνιες marketing (Marketing Campaigns) και να κατανοεί τι δουλεύει και τι όχι, συνήθως σε πραγματικό χρόνο.

Οι Digital Marketers παρακολουθούν πράγματα όπως τον αριθμό των views στα ψηφιακά μέσα, τη συχνότητα και τη διάρκεια τους, τις μετατροπές σε πωλήσεις (sales conversions), ποιο περιεχόμενο έχει αποτέλεσμα και ποιο όχι κλπ.

Ενώ το Internet είναι κατά κύριο λόγο το κανάλι που συνδέεται πιο στενά με το digital marketing, πολλοί συμπεριλαμβάνουν σε αυτό και διάφορα άλλα όπως SMS, mobile instant messaging (ΜΙΜ), mobile apps, podcasts, electronic billboards, ψηφιακή τηλεόραση, ράδιο κ.α..

Γιατί είναι το Digital Marketing σημαντικό;

Τα ψηφιακά μέσα (Digital Media) είναι τόσο διάχυτα, που οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία, οποτεδήποτε θέλουν, κι από οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκονται. Οι μέρες όπου οι καταναλωτές λαμβάνανε μόνο τα μηνύματα που θέλατε εσείς σχετικά με τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας ανήκουν πια στο παρελθόν.

Τα ψηφιακά μέσα, είναι μία συνεχώς αυξανόμενη πηγή ψυχαγωγίας, ειδήσεων, κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, συναλλαγών, και οι καταναλωτές είναι πλέον εκτεθειμένοι όχι μόνο σε ό,τι λέει η εταιρία σας για το brand σας, αλλά και σε αυτά που λένε επίσης τα μέσα, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι κ.ο.κ.. Ποιον είναι πιο πιθανό να πιστέψουν; Εσάς ή αυτούς;

Οι άνθρωποι θέλουν brands που μπορούν να εμπιστεύονται, εταιρείες που γνωρίζουν, που επικοινωνούν μαζί τους εξατομικευμένα και σχετικά με τις ανάγκες τους, και προσφορές κομμένες-ραμμένες στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Τρία μυστικά για επιτυχημένο Digital Marketing

  • Διαχειριστείτε τις πολύπλοκες σχέσεις σας με τους πελάτες σε όλα τα κανάλια ψηφιακά και παραδοσιακά.
  • Ανταποκριθείτε στους πελάτες σας και δημιουργήστε δυναμικές αλληλεπιδράσεις μαζί τους.
  • Αντλήστε αξία από τα Big Data, και λάβετε αποφάσεις πιο γρήγορα από ποτέ.

Κανάλια & Στρατηγικές Digital Marketing

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι ότι προσπαθούν να εκτελέσουν τα πάντα χωρίς να έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική.

Μια στρατηγική digital marketing αποτελείται από ένα λεπτομερές σχέδιο για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα διάφορα κανάλια του digital marketing για να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους και τι να περιμένετε όσον αφορά τα αποτελέσματα.

  • Social Media Marketing
  • Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης (SEO)
  • Content Marketing
  • Pay-Per-Click (PPC)
  • Display Advertising
  • Email Marketing
  • Mobile Advertising
  • Video Advertising
Digital Marketing Ελούντα

Οι 4 βασικοί πυλώνες του Digital Marketing

  • Έρευνα αγοράς

    Βασική προϋπόθεση πριν προωθήσουμε μια επιχείρηση είναι να ξέρουμε τι προωθούμε, σε ποια αγορά απευθυνόμαστε, ποιοι είναι οι βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης της αγοράς (site, eshop, facebook, adwords). Η φάση αυτή είναι κρίσιμης σημασίας και απαιτεί τη μελέτη από τους ειδικούς σε Digital Marketing.

  • Αύξηση επισκεψιμότητας

    Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη φάση και υπάρχει ήδη παρουσία στο διαδίκτυο, η επόμενη φάση (στο 99% των περιπτώσεων) είναι η αύξηση επισκεψιμότητας. Η επισκεψιμότητα πρέπει να έρθει από τις πηγές που έχουν βρεθεί στη φάση 1.

  • Αύξηση μετατροπών

    Εφόσον η επισκεψιμότητα του site έχει φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα το επόμενο στάδιο είναι να αυξηθεί το ποσοστό των επισκεπτών που γίνονται πελάτες. Η αύξηση των μετατροπών βασίζεται σε βελτίωση τη ποιότητας του site και της επισκεψιμότητας που φέρνουμε. Συνεπώς στα πλαίσια της συμβουλευτικής αποφασίζουμε για το αν σας συμφέρει.

  • Αύξηση πωλήσεων

    Η πώληση σε υπάρχοντες πελάτες είναι σαφώς ευκολότερη από την προσέγγιση νέων υποψήφιων πελατών. Στα πλαίσια αυτά συστήνουμε συγκεκριμένο συνδιασμό τεχνικών.

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε