Προώθηση E-shop με SEO

28 Ιανουαρίου 2024

Προώθηση E-shop με SEO

Οι χρήστες του Internet ψάχνουν προϊόντα και υπηρεσίες, κυρίως μέσα από τις μηχανές αναζήτησης και οι περισσότεροι από αυτούς σταματούν την αναζήτηση τους στις πρώτες σελίδες.

Το SEO ή Search Engine Optimization είναι ένα σύνολο τεχνικών με στόχο την υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Google).

Η επένδυση στο SEO θα αυξήσει τη δωρεάν, στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα σας χωρίς κόστος ανά κλικ (όπως στις καμπάνιες Google AdWords).

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι μία SEO καμπάνια δεν μπορεί να επιτύχει άμεσα αποτελέσματα. Το SEO είναι μια διαρκής διαδικασία, η οποία θα έχει μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα σε πλήθος αναζητήσεων και θα πετύχει επιστροφή στην επένδυσή σας. Κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 3-4 μήνες.

Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Ο ανταγωνισμός στον κλάδο σας
  • Η ποιότητα κατασκευής της ιστοσελίδας σας (σωστή δομή, ταχύτητα)
  • Η ποιότητα του Server όπου θα φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα σας
  • Η ηλικία του domain name (Παλαιότητα του ονόματος της ιστοσελίδας)
  • Η ποσότητα και η ποιότητα των εισερχομένων links προς την ιστοσελίδα σας
  • H ποιότητα του υλικού και των κειμένων σας (Content Marketing)
Προώθηση E-shop με SEO

Η διαδικασία του SEO χωρίζετε σε 3 κατηγορίες

  1. Το On-page SEO περιλαμβάνει θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστοσελίδα σας όπως titles, descriptions, internal links, δομή κειμένων κτλ. Ασχολείται δηλαδή με το σωστό στήσιμο της ιστοσελίδας ώστε να ανέβει στην αρχική θέση στις μηχανές αναζήτησης.

  2. Το Off-page SEO περιλαμβάνει θέματα για την προώθηση της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο, δηλαδή το χτίσιμο συνδέσμων (backlinks) σε ιστοσελίδες που το Google θεωρεί αξιόλογες προς την ιστοσελίδα σας (Link building) τα οποία θα καθορίσουν την κατάταξη σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όσο πιο πολλά backlinks έχει η ιστοσελίδα σας με υψηλό pagerank, τόσο πιο ψηλά θα βγει στα αποτελέσματα αναζήτησης.

3.To Content Marketing περιλαμβάνει την δημιουργία και προώθηση πρωτότυπου σχετικού περιεχομένου, με τη μορφή άρθρων, εικόνων, infographics και video.

Tags: Προώθηση E-shop με SEO,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε