Πώς να αυξήσετε το SEO Traffic (Μέρος 6)

22 Ιανουαρίου 2024

SEO, Προώθηση Ιστοσελίδων

Πείτε στις μηχανές αναζήτησης τι να κάνουν crawl

Το robots.txt είναι ένα αρχείο κειμένου που δείχνει στις μηχανές αναζήτησης τι να συμπεριλάβουν στα αποτελέσματά τους και τι όχι. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν bots για να αρχειοθετήσουν τις σελίδες σας. Κάθε bot πριν περιηγηθεί στο site σας, εισέρχεται πρώτα στo robots.txt αρχείο.

Με τη χρήση του robots.txt διασφαλίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης αναγνωρίζουν το σημαντικό περιεχόμενο στο website σας. Αν παραλείψετε σημαντικά Java Script ή σχετικά με το website σας στοιχεία, οι μηχανές αναζήτησης δεν θα μπορέσουν να αρχειοθετήσουν τη σελίδα σας. Αφού δημιουργήσετε το robots.txt αρχείο, πρέπει να το σώσετε στο root directory του site σας.

Οι πιο συχνές robots.txt μορφές:

User-agent:
Σε αυτήν την περίπτωση, οι οδηγίες εφαρμόζονται σε όλα τα bots(
).

User-agent: *
Disallow: /thisdirectory
Σε αυτήν την περίπτωση, διευκρινίζετε πως δεν θέλετε να συμπεριλάβετε στα αποτελέσματα αναζήτησης το directory“/thisdirectory”.

Tips

  • Χρησιμοποιήστε robots.txt files, για να δώσετε κατευθύνσεις στις μηχανές αναζήτησης.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα σημαντικότερα πεδία του website σας δεν αποκλείονται στον έλεγχο του Google.
  • Πραγματοποιήστε συχνούς ελέγχους στα robots.txt files και στην προσβασιμότητά τους.

Προσανατολισμός και περιήγηση στο site

Ένα website πρέπει να είναι προσανατολισμένο σε συγκεκριμένα keywords που ενισχύουν την κατάταξή του στις μηχανές αναζήτησης. Να θυμάστε πως το περιεχόμενο σας πρέπει να φορτώνει γρήγορα, ώστε να μην χάνετε κανέναν επισκέπτη.

Αναζητήστε τα κατάλληλα keywords

Πραγματοποιώντας μία έρευνα αναζήτησης keyword, μπορείτε να αναγνωρίσετε τα keywords που προσελκύουν ένα συγκεκριμένο target market και να επικεντρωθείτε σε αυτά.

Μία έρευνα αναζήτησης keyword σας βοηθά να ανακαλύψετε το περιεχομένο που αναζητά το κοινό σας και να το αξιοποιήσετε, προκειμένου να δημιουργήσετε στοχευμένες διαφημίσεις. Πριν από κάθε προωθητική ενέργεια ή αλλαγή στο site σας, δημιουργήστε μία λίστα με τα πιο δημοφιλή keywords.

Κάθε φορά που επιλέγετε keywords να έχετε στο νου σας τον σκοπό για τον οποίον θα τα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, επιλέξτε συναλλαγματικού περιεχομένου keywords, αν ο κύριος στόχος σας είναι οι πωλήσεις, ή πληροφοριακού περιεχομένου, αν το website σας έχει στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Προτεινόμενα εργαλεία αναζήτησης keywords

Google Keyword Planner

Πρόκειται για τη βελτιωμένη έκδοση του Keyword Tool της Google. Το εργαλείο AdWords Keyword Planner σας βοηθάει να εντοπίσετε ακόμη περισσότερα keywords που σχετίζονται με φράσεις σχετικές με την ιστοσελίδα σας ή με μια γενικότερη κατηγορία.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο εργαλείο σας επιτρέπει να προβλέψετε τον όγκο των αναζητήσεων, το traffic καθώς επίσης και το κόστος των keywords. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε νέους συνδυασμούς keywords και να ενημερωθείτε για τα στατιστικά τους στοιχεία.

Google Trends

Tα Google Trends είναι μία βάση δεδομένων που παρέχει πληροφορίες για τις εποχιακές, γεωγραφικές και δημοφιλείς τάσεις στο διαδίκτυο. Ξεκινήστε πληκτρολογώντας τον όρο που σας ενδιαφέρει στην μπάρα αναζήτησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την δημοτικότητα του όρου, ανάλογα με την πάροδο του χρόνου, το τοπικό ενδιαφέρον καθώς και να τον συγκρίνετε με συναφείς αναζητήσεις.

Google Search

Το Google Search είναι ένα εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης keyword που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε projects μικρού budget. Κάθε φορά που πληκτρολογείτε κάτι στην αναζήτηση του Google, αυτό σας προτείνει κάτω από το πεδίο της αναζήτησης επιλογές από τα πιο διάσημα keywords που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο, για να υπολογίσετε τη δημοτικότητα ενός keyword.

Übersuggest

Πρόκειται για ένα κλασσικό εργαλείο αναζήτησης keywords . Αυτό που καταφέρνει να κάνει είναι να σκανάρει όλες τις προτάσεις του Google Suggest και να εμφανίζει τις περισσότερο σχετικές με το αρχικό keyword.

Tags: Crawl Ιστοσελίδων, Robots.txt Ιστοσελίδων, Keywords Ιστοσελίδων, Εργαλεία Αναζήτησης Keywords,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε