Πώς να αυξήσετε το SEO Traffic (Μέρος 7)

22 Ιανουαρίου 2024

SEO, Προώθηση Ιστοσελίδων

Εξασφαλίστε εύκολη πλοήγηση στο site σας

Το menu πλοήγησης επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν εύκολα στο site και να βρουν γρήγορα αυτό που ψάχνουν. Ένα καλά δομημένο μενού είναι το κλειδί για μία θετική εμπειρία του χρήστη.

Ένα καλοστημένο menu πλοήγησης επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να αξιολογήσουν πόσο σημαντικό είναι ένα URL. Πρέπει να είναι λογικά διαρθρωμένo, ώστε να διευκολύνει την περιήγηση των επισκεπτών.

Έχετε στο μυαλό σας πως ο χρόνος παραμονής ενός επισκέπτη σε μία σελίδα ενισχύει τη θέση της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Επομένως, το menu περιήγησης θα πρέπει να εξασφαλίζει όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία στον χρήστη, ώστε οι επισκέπτες να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο website σας.

Tips για μία εύκολη περιήγηση

  • Χρησιμοποιήστε anchor texts στο menu πλοήγησης. Με αυτόν τον τρόπο οι μηχανές αναζήτησης καταλαβαίνουν καλύτερα το θέμα μιας landing page.
  • Βρείτε τις σελίδες με το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης και βελτιώστε τις αδυναμίες τους.
  • Προσθέστε ένα breadcrumb navigation για καλύτερη πλοήγηση.

Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει ένα website είναι πολύ σημαντική για την τελική απόδοση μιας ιστοσελίδας. Προφανώς, οι χρήστες δεν θέλουν να ξοδεύουν χρόνο περιμένοντας τη σελίδα σας να φορτώσει.

Αντίθετα, θέλουν να βλέπουν το περιεχόμενό σας άμεσα. Ιστοσελίδες που φορτώνουν αργά έχουν υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε χαμηλή κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει ένα website είναι εξίσου σημαντική για τους mobile χρήστες. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να μειώσετε τον χρόνο με τον οποίον φορτώνει μία σελίδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google PageSpeed για να ελέγξετε το loading speed της σελίδας σας.

Tips για το loading speed

  • Ελέγξτε την ταχύτητα με την οποία φορτώνει το site σας.
  • Εντοπίστε τις αργές σελίδες και ερευνήστε την αιτία.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε εικόνες μεγάλου μεγέθους. Προσαρμόστε τις πριν τις εισάγετε στη σελίδας σας.
  • Βελτιστοποιήστε τα CSS και JavaScript αρχεία. Μπορείτε να τα σώσετε σε εξωτερικά αρχεία στον server για καλύτερη απόδοση.

Tags: Εύκολη Πλοήγηση Ιστοσελίδων, Ταχύτητα Φόρτωσης Ιστοσελίδων,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε