Πώς να αυξήσετε το SEO Traffic (Μέρος 8)

22 Ιανουαρίου 2024

SEO, Προώθηση Ιστοσελίδων

Κάντε το site σας mobile friendly

Εάν θέλετε να βελτιώσετε το SEO της σελίδας σας θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα mobile friendly στήσιμο. Σήμερα όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν mobile συσκευές, για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που το ποσοστό των mobile χρηστών αγγίζει το 70%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε σελίδα θα πρέπει να προσαρμόζεται σε mobile περιβάλλοντα, διαφορετικά θα χάσετε τακτικούς επισκέπτες.

Πριν ξεκινήσετε με τoν mobile friendly σχεδιασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mobile-friendly test της Google, για να αξιολογήσετε τη mobile απόδοση της σελίδας σας.

Η mobile εκδοχή ενός site έχει περισσότερες απαιτήσεις από την κλασσική εκδοχή για desktop. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι αναγνώσιμο σε οθόνες μικρού μεγέθους και επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο χειρισμός αφής.

Τέλος, θα πρέπει να κατασκευάζετε αποκλειστικά responsive ιστοσελίδες, ώστε να προσαρμόζονται αυτόματα στο μέγεθος και στη λειτουργία κάθε συσκευής.

Tips για mobile optimization

  • Ελέγξτε για τυχόν προβλήματα στη mobile εμφάνιση του website σας.
  • Ολόκληρο το website σας πρέπει να είναι προσβάσιμο σε mobile συσκευές, ώστε το περιεχόμενο να προσαρμόζεται στις διαστάσεις και στη λειτουργία κάθε συσκευής.
  • Ελέγξτε εάν έχουν χρησιμοποιηθεί viewport tags.

Αναζητήστε για διπλότυπο περιεχόμενο

∆ιπλότυπο περιεχόμενο μπορεί να εμφανιστεί σε ένα website για διάφορους λόγους. Μερικές φορές το ίδιο περιεχόμενο είναι καταχωρημένο και προσβάσιμο κάτω από διαφορετικό URL.

Το διπλότυπο περιεχόμενο εμποδίζει τις μηχανές αναζήτησης να κατατάξουν μια σελίδα, γιατί η Google αδυνατεί να διαλέξει ποια είναι η καλύτερη εκδοχή της (η πρώτη ή η δεύτερη μορφή της σελίδας).

Κατά συνέπεια, το website σας δεν μπορεί να ανέβει στην κορυφή των αναζητήσεων. Πρέπει να αναγνωρίσετε τις πηγές του διπλότυπου περιεχομένου στο website σας και να διορθώσετε τα λάθη όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Tips για διπλότυπο περιεχόμενο

  • Ελέγξτε εάν το site σας είναι προσβάσιμο με ή χωρίς www., http ή https. Αν υπάρχουν πολλαπλές εκδοχές για μία σελίδα, χρησιμοποιήστε 301 redirects, για να δώσετε στη σελίδα σας τον επιθυμητό προορισμό.
  • Ελέγξτε αν όμοιο περιεχόμενο είναι καταχωρημένο σε διαφορετικές μορφές π.χ. PDF ή μορφή εκτύπωσης.
  • Ερευνήστε αν το website σας αυτόματα δημιουργεί λίστες ή αρχεία που οδηγούν σε διπλότυπο περιεχόμενο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το website σας δεν εμφανίζει όμοιο περιεχόμενο με ή χωρίς “ / ”στο τέλος του URL.

Tags: Mobile Friendly Ιστοσελίδες, Διπλότυπο Περιεχόμενο Ιστοσελίδων,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε