Τεχνικές Προώθησης Ιστοσελίδων

27 Ιανουαρίου 2024

Τεχνικές Προώθησης Ιστοσελίδων

Προώθηση ιστοσελίδας (SEO) στην πρώτη σελίδα της Google.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων με τεχνικές White Hat SEO που ακολουθούν πιστά τους κανόνες συμμόρφωσης της Google, για να είναι η ιστοσελίδα σας απόλυτα φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και να σκαρφαλώσει στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων.

Τι είναι η προώθηση ιστοσελίδων;

Προώθηση ιστοσελίδων ή SEO (Search Engine Optimization), είναι οι βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μια ιστοσελίδα, σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Google, ώστε να επιτύχουμε σημαντική και ποιοτική αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας από στοχευμένο κοινό, μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Γιατί χρειάζομαι το seo για την ιστοσελίδα μου;

H προώθηση ιστοσελίδων είναι είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και την επιτυχία μιας επιχείρισης μέσω του διαδικτύου. Χιλιάδες επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για μια θέση στην πρώτη σελίδα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για το SEO, προώθηση ιστοσελίδων, για την πρώτη σελίδα;
Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο ή περιορισμός για την προώθηση ιστοσελίδας. Απαιτείται υπομονή, στρατηγική, σωστή χρήση λέξεων-κλειδιών, πρωτότυπο περιεχόμενο και μελέτη του ανταγωνισμού.

Συνήθως, σύμφωνα με τη google, απαιτούνται 6-12 μήνες για τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα. Ο χρόνος αυτός εξαρτάται από πολλές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τόσο στην ιστοσελίδα σας όσο και στον ανταγωνισμό.

Οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τον χρόνο είναι οι εξής:

  • Ο ανταγωνισμός και η δυσκολία των λέξεων-κλειδιών που σας ενδιαφέρουν
  • Τα links προς την ιστοσελίδα σας από άλλες αξιόπιστες ιστοσελίδες με συναφή περιεχόμενο με την δική σας (Backlinks)
  • Το Authority του Domain σας και η παλαιότητά του
  • Η ποιότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας

Γενικά η προώθηση ιστοσελίδων απαιτεί αρκετούς μήνες, ίσως και χρόνο ώστε να δείτε σημαντική βελτίωση στα οργανικά αποτελέσματα. Μάλιστα η ίδια η Google αναφέρει πως μόνο το 5.7% των νέων ιστοσελίδων κατορθώνουν να σκαρφαλώσουν στην 1η σελίδα μέσα σε έναν χρόνο.

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με ακρίβεια το πότε θα βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google. Ωστόσο, με σωστή έρευνα, ανάλυση και την πάροδο του χρόνου μπορείτε να έχετε μια πολύ καλύτερη ιδέα το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί.

On Page SEO

Το On Page Seo είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης κάθε σελίδας ξεχωριστά για να μπορεί να βγει ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το On Page Seo έχει άμεση σχέση με τους τίτλους, τις περιγραφές, τα links, τις λέξεις κλειδιά, την ταχύτητα φόρτωσης και κυρίως με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Off Page SEO

Το Off Page Seo αναφέρεται στις τεχνικές που πραγματοποιούνται εκτός της ιστοσελίδας σας για να πείσουν τις μηχανές αναζήτησης ότι το site σας είναι ασφαλές, αξιόπιστο και χρήσιμο. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία backlinks προς την ιστοσελίδα σας με φυσικό τρόπο που λειτουργούν σαν ψήφος εμπιστοσύνης.

Mobile SEO

To Mobile Seo είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για χρήστες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές όπως smartphones και tablet. Αφορά τη σχεδίαση της ιστοσελίδας (responsive), την ταχύτητα φόρτωσης, την δομή και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία του χρήστη.

Keyword Research

Το Keyword Research είναι η αναζήτηση των κατάλληλων λέξεων κλειδιών για την επιχείρησή σας κατόπιν έρευνας, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με το μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπής. Αυτό σημαίνει αύξηση των κερδών της επιχείρησής σας με το χαμηλότερο κόστος για εσάς.

Social Media Marketing

Η χρησιμότητα των Social Media όσο αφορά το SEO είναι τεράστια. Σήμερα το σημαντικότερο μέσω διάδοσης της πληροφορίας είναι τα Social Media (Facebook, Twitter, Google Business, Youtube κ.α.). Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Google Ads

Το Google Ads είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται σε διάφορες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google για συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά. Οι διαφημίσεις έχουν κόστος που έχει άμεση σχέση με τον αριθμό των clicks που κάνουν οι χρήστες καθώς και με τον αριθμό εμφάνισης τους.

Πόσο κοστίσει η προώθηση ιστοσελίδας;

Το κόστος προώθησης μια ιστοσελίδας είναι λογικό να σας απασχολεί πρωτίστως. Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή ή τιμοκατάλογος και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικούς στόχους, ανάγκες και προτεραιότητες. Εν συντομία, η τιμή ενός SEO Project εξαρτάται απο:

  • την τωρινή θέση της ιστοσελίδας σας, στα οργανικά αποτελέσματα (SERP’s)
  • τη δυσκολία των λέξεων-κλειδιών που σας ενδιαφέρει
  • τη γεωγραφική περιοχή στην οποία αναφέρεστε
  • τον ανταγωνισμό σας.

Μην εμπιστεύεστε τα έτοιμα πακέτα SEO που φαντάζουν οικονομικά. Η ζημιά που μπορεί να υποστεί η ιστοσελίδα σας από λάθος πρακτικές μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Π.χ ένα penalty από τη Google μπορεί να ισοδυναμεί με πλήρη εξαφάνιση της ιστοσελίδας σας από τα οργανικά αποτελέσματα.

Πόσο μόνιμα είναι τα αποτελέσματα του SEO;

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή ενασχόληση και έλεγχο. Με την χρήση τεχνικών White Hat SEO, ακολουθώντας πιστά τα guidelines των μηχανών αναζήτησης και με συνεχή ενημέρωση, ελέγχους και μετρήσεις, η ιστοσελίδα σας όχι μόνο θα ανεβεί στην 1η σελίδα, αλλά και θα παραμείνει εκεί.

Μην ξεχνάτε πως ο ανταγωνισμός σας κάνει και αυτός προσπάθειες να βγει ή να κρατηθεί στην πρώτη σελίδα. Δυστυχώς στην πρώτη σελίδα της Google χωράνε μόνο δέκα (10) αποτελέσματα, οπότε ο ανταγωνισμός για μια από τις θέσεις αυτές είναι δυνατός και έχει σκαμπανεβάσματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πληρώσετε μια περιουσία. Σε καμία περίπτωση! Το SEO από την στιγμή που αρχίζει να αποδίδει, θα αυξήσει σημαντικά τα κέρδη σας, οπότε θα έχετε σίγουρη απόσβεση του κόστους λόγω αύξησης πελατολογίου, πωλήσεων και επισκεψιμότητας.

Με απλά λόγια… το SEO βγάζει τα έξοδα του και πολλά περισσότερα. Είναι μια επένδυση που αποδίδει πάντα. Σας βοηθάμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω του διαδικτύου με ασφάλεια, αξιοπιστία και σταθερότητα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν ενημέρωση και έλεγχο της ιστοσελίδας σας.

Tags: Προώθηση Ιστοσελίδων, Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων, Δημιουργία Περιεχομένου, Δημιουργία Συνδέσμων, On Page SEO, Social Media,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε