E-shop Website Cost Greece

06 September 2019

Κατασκευή E-shop Κόστος

Οι χρήστες που προτιμούν το διαδίκτυο για τις αγορές τους είναι πλέον περισσότεροι από αυτούς που επισκέπτονται ένα φυσικό κατάστημα.

Μάλιστα, όταν κάποιος μπορεί να παραγγέλλει ό,τι χρειάζεται ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο για ποιον λόγο να μπει στη διαδικασία; Λογικό λοιπόν, αν μια επιχείρηση θέλει να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική στην αγορά, κάλο θα ήταν να προβεί στην κατασκευή ενός e-shop.

Αποφασίσατε λοιπόν να κάνετε το επόμενο βήμα και να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα. Κάνατε μια έρευνα αγοράς και λάβατε τιμές από 500€ έως 4.000€. Για πιο λόγο τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή; Τι προσφέρει η μια εταιρεία που δεν προσφέρει η άλλη; Ποια να επιλέξετε; και στην τελική πόσο κοστίζει ένα e-shop;

Κατασκευή E-shop Κόστος

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το κόστος για την κατασκευή του e-shop, καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας δύο πράγματα. Πρώτο και κυριότερο, κάθε επαγγελματίας κοστολογεί την εργασία του με διαφορετικό τρόπο, λαμβάνοντας γνώση τις ώρες που θα αφιερώσει, το φόρτο εργασίας κλπ.

Δεύτερον αλλά εξίσου σημαντικό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν είναι όλα ίδια. Κάθε e-shop είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μοναδικό. Άλλες λειτουργίες χρειάζεται ένα e-shop πώλησης παπουτσιών με 20 προϊόντα και άλλο μια πολυεθνική εταιρεία με πάνω από 10.000 διαφορετικά προϊόντα.

Πάμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά που θα σας απαντήσει στο ερώτημα του πόσο κοστίζει ένα e-shop. Αρχικά, κάθε ιστοσελίδα, είτε είναι ένας απλός ιστότοπος είτε είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, απαιτεί κάποια πάγια κόστη.

Το Domain Name είναι ένα από αυτά, το κόστος του οποίου είναι βέβαια ελάχιστο και συγκεκριμένα μόλις 25 ευρώ ανά δύο χρόνια. Το δεύτερο πάγιο κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλλετε σε ετήσια βάση είναι αυτό της φιλοξενίας (Hosting) του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Οι τιμές του hosting ποικίλουν. Αυτό που θα πρέπει να επιλέξετε όμως είναι ένα καλό πακέτο φιλοξενίας το οποίο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δικού σας e-shop. Οι τιμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεκινούν από τα 180 ευρώ το έτος για τα απλά πακέτα και φτάνουν μέχρι και τα 400-500 ευρώ.

Πάμε τώρα στα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώσουν το τελικό κόστος του e-shop.

Κατασκευή E-shop Κόστος

Βασικός Σχεδιασμός E-shop

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή του. Αν επιλέξετε μια έτοιμη πλατφόρμα όπως το Opencart ή το Presta Shop, σίγουρα το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από το αν θέλετε ένα σχεδιασμό με κώδικα από το μηδέν (Custom).

Γραφιστική Δουλειά

Αν η επιχείρησή σας διαθέτει λογότυπο ή θα χρειαστεί να σχεδιαστεί εκ νέου είναι επίσης ένας παράγοντας κοστολόγησης.

Περιεχόμενο

Αν δεν έχετε έτοιμα κείμενα ώστε να περαστούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα (πληροφορίες για την εταιρεία σας, όροι χρήσης, πολιτική απορρήτου, κλπ.) τότε η τιμή ανεβαίνει κι άλλο.

Επιπρόσθετες Λειτουργίες E-shop

Πέραν του βασικού σχεδιασμού των γραφικών και του περιεχομένου, σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα μπορούν να τοποθετηθούν μια πληθώρα επιπλέον χαρακτηριστικών τόσο για την βελτίωση της απόδοσης της σελίδας όσο και για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη σε αυτή.

Τέτοια χαρακτηριστικά, όπως τα στατιστικά καταγραφής, φίλτρα ταξινόμησης προϊόντων, φόρμες επικοινωνίας, σύστημα χρήσης εκπτωτικών κουπονιών και αξιολογήσεων, αυτόματο σύστημα πληρωμών με Paypal, πιστωτικές κάρτες, newsletter κλπ, είναι αυτά τα οποία θα διαμορφώσουν και την τελική τιμή.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό από όλα τα παραπάνω, το κόστος κατασκευής ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν μπορεί να είναι πάγιο και σταθερό. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε επιχείρησης το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Project που έχετε στο μυαλό σας και η ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Tags: E-shop Website Cost, E-shop Website Prices,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started