Advertising on Facebook, Instagram

16 April 2022

Advertising on Facebook, Instagram

Προσεγγίστε κοινό με υψηλή στόχευση μέσω μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο όπως του Facebook και του Instagram.

Το Facebook και το Instagram μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε νέους πελάτες, να διατηρήσετε τους υπάρχοντες και να δημιουργήσετε μια σειρά από δυνητικούς πελάτες.

Οι δυνατότητες στόχευσης του Facebook και του Instagram είναι απίστευτα ισχυρές, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε το κοινό με βάση τα ενδιαφέροντα, τα δημογραφικά στοιχεία, την τοποθεσία, τις συμπεριφορές αγορών, καθώς και άλλων επιλογών.

Με πολλές διαθέσιμες μορφές διαφήμισης και τον ισχυρό αλγόριθμο του Facebook, Instagram που λειτουργεί στα παρασκήνια, δημιουργούμε διαφημίσεις στο Facebook και το Instagram επιτυγχάνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Advertising Facebook Instagram Greece

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

  • Δημιουργία επιτυχημένης διαφήμισης στο Facebook, Instagram.
  • Εύρεση πελατών μέσω προηγμένης στόχευσης στο Facebook, Instagram.
  • Διαφημίσεις που φέρνουν πωλήσεις και μετατροπές (δηλαδή να επιτυγχάνονται οι στόχοι που ορίζετε εσείς).
  • Εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI) για την επιχείρησή σας.
  • Brand Awareness, προσελκύοντας το κοινό σας με φιλικό προς τον χρήστη περιεχόμενο από εικόνες έως βίντεο.
  • Αύξηση παρακολούθησης, βοηθάμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν ένα κοινό από εκείνους που έχουν πραγματικά άμεσο ενδιαφέρον για το προϊόν ή την υπηρεσία τους για μελλοντικές ευκαιρίες αύξησης εσόδων.
  • Επαναληπτικό μάρκετινγκ (Remarketing), εξατομικεύουμε και προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προϊόν σας ή την υπηρεσία σας, προκειμένου να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση της πώλησης ή του επιθυμητού αποτελέσματος.
  • Διαφημίσεις προϊόντων για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Διαφημίσεις βίντεο που μεταφέρουν ισχυρά μηνύματα.
  • Αύξηση του αριθμού "Μου Αρέσει" που έχει η επαγγελματική σας σελίδα.
Advertising Facebook Instagram Greece

4 Λόγοι για να διαφημιστείτε στο Facebook, Instagram

  1. Υψηλή Στόχευση

    Η διαφήμιση στο Facebook και το Instagram έχει την πιο προηγμένη στόχευση στον κόσμο.

  2. Κοινό

    Με 2,50 δισεκατομμύρια ανθρώπους τώρα στο Facebook και το Instagram, υπάρχει σχεδόν μια εγγύηση ότι το κοινό σας βρίσκεται εκεί.

  3. ROI

    Το Facebook και το Instagram προσφέρουν μερικά από τα υψηλότερα ROI από όλα τα διαθέσιμα κανάλια μάρκετινγκ.

  4. Πλεονέκτημα

    Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Facebook και το Instagram από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Advertising Facebook Greece

Διαφήμιση στο Facebook

Υπάρχουν περίπου 2,50 δισεκατομμύρια μηνιαίοι χρήστες στο Facebook, επομένως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να στοχεύσετε το σωστό κοινό.

Με τις διαφημίσεις στο Facebook, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξαιρετικά λεπτομερείς επιλογές στόχευσης για να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας προσεγγίζουν άτομα που είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπές, με έναν συνδυασμό διαφημίσεων βίντεο και εικόνων σε πολλές διαφορετικές περιοχές της πλατφόρμας του Facebook.

Τύποι Διαφήμισης στο Facebook

Οι διαφημίσεις του Facebook συνήθως συρρικνώνονται σε τρεις τύπους.

Awareness, συμβάλλει στην αύξηση της εμβέλειας και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας (Brand) μιας επιχείρισης.
Consideration, στέλνει επισκεψιμότητα στον ιστότοπο, δημιουργεί δυνητικούς πελάτες, αυξάνει τις μετατροπές.
Conversion, εστιάζει στην αύξηση του αριθμού αγορών.

Advertising Facebook Greece

Facebook Pixel

Το Facebook Pixel είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο ανάλυσης δεδομένων που δημιουργήθηκε από το Facebook.

Εγκαθιστώντας το Facebook Pixel στον ιστότοπο σας, βοηθάει να βλέπετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου σας και χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα μας βοηθούν να παρακολουθούμε τις μετατροπές από τις διαφημίσεις της επιχείρηση σας.

Επίσης το Facebook Pixel μας βοηθάει να στοχεύσουμε στο σωστό κοινό για μελλοντικές διαφημίσεις και να κάνουμε επαναληπτικό μάρκετινγκ σε όσους έχουν ήδη επισκεφτεί τον ιστότοπο σας.

Advertising Instagram Greece

Διαφήμιση στο Instagram

Το Instagram ανήκει στο Facebook, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δύο διαφημιστικές πλατφόρμες συμβαδίζουν η μία με την άλλη.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη διαφήμιση στο Instagram είναι ότι συνήθως προσεγγίζει ένα πολύ νεότερο κοινό, επομένως εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε ένα νεότερο κοινό η Effectlab θα μπορέσει να σας βοηθήσει.

Στο Instagram όπως ακριβώς και στο Facebook μπορείτε να στοχεύσετε με τις διαφημίσεις σας με εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και προσαρμοσμένο κοινό-στόχο.

Τύποι Διαφήμισης στο Instagram

Στο Instagram υπάρχουν τέσσερα είδη διαφημίσεων που αποδίδουν καλύτερα: φωτογραφία, καρουζέλ, βίντεο και συλλογή.

Το Instagram έχει επικεντρωθεί εδώ και πολύ καιρό σε περιεχόμενο εικόνων υψηλής ποιότητας, επομένως εάν η επιχείρησή σας διαθέτει υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό και βίντεο, φυσικά και προσφέρεται για διαφημίσεις στο Instagram.

Advertising Facebook Messenger Greece

Διαφήμιση στο Facebook Messenger

Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το Facebook Messenger έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής δικτύωσης.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ήταν μόνο θέμα χρόνου να παρουσιάσει το Facebook έναν τρόπο για τις επιχειρήσεις να κεφαλαιοποιήσουν αυτό το κοινό και να αρχίσουν να παράγουν έσοδα.

Το μάρκετινγκ μέσω του Facebook Messenger λειτουργεί επειδή προσφέρει μια εξατομικευμένη προσέγγιση, με απίστευτο ποσοστό ανοίγματος 80% και μέση αύξηση 40% στις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.

Advertising Facebook Instagram Greece

Επαναληπτικό Μάρκετινγκ (Remarketing) στο Facebook, Instagram

Το επαναληπτικό μάρκετινγκ (Remarketing) στο Facebook και το Instagram μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μια επιχείρηση. Παροχή άμεσων αποτελεσμάτων – καθώς ένας πελάτης που έχει επισκεφτεί στο παρελθόν τον ιστότοπo σας ή ασχολήθηκε με τη διαφήμισή σας έχει 70% περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσει μετατροπή και να αγοράσει!

Αυτό οφείλεται στη δύναμη του πανίσχυρου Facebook Pixel, στοχεύοντας οποιονδήποτε επισκέφτηκε τον ιστότοπo σας. Σας βοηθάει να προσελκύσετε ξανά άτομα που μπορεί να σας έχουν ξεχάσει ή να υπενθυμίσει στους πρόσφατους επισκέπτες τα προϊόντα που έχουν δει και δεν έχουν αγοράσει ακόμη.

Επίσης το επαναληπτικό μάρκετινγκ (Remarketing) στο Facebook και το Instagram βοηθάει ώστε να βρείτε περισσότερα άτομα που μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα σας ή να ρωτήσουν για τις υπηρεσίες σας, ώστε να μπορέσετε να αναπτύξετε γρήγορα την επιχείρηση σας.

Συχνές Ερωτήσεις για τη διαφήμιση στο Facebook, Instagram

Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στο Facebook, Instagram;

Η διαφήμιση στο Facebook και το Instagram έχει την επιλογή πληρωμής ανά κλικ ή ανά εμφάνισης. Σε σύγκριση με τις διαφημίσεις Google Ads ή LinkedIn, το κόστος ανά κλικ είναι συνήθως πολύ χαμηλότερο αλλά αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του κοινού και το επίπεδο ανταγωνισμού.

Ωστόσο, μπορείτε να ορίσετε μέγιστους προϋπολογισμούς, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε ακριβώς πόσα ξοδεύετε συνολικά.

Είναι το Facebook και το Instagram για εταιρείες B2B;

Ναι, πολλές εταιρείες B2B έχουν φανταστικά αποτελέσματα στο Facebook και το Instagram. Το κλειδί είναι η σωστή στόχευση.

Πρέπει να προσθέσω το Facebook Pixel στον ιστότοπο μου;

Το Facebook Pixel επιτρέπει στο Facebook να παρακολουθεί τους επισκέπτες του ιστότοπου σας. Αυτό δεν κοστίζει τίποτα και μπορείτε να το κάνετε ακόμα κι αν δεν προβάλλετε διαφημίσεις και σας προσφέρει τρία κύρια πλεονεκτήματα:

  1. Πληροφορίες δημογραφικών στοιχείων για τους επισκέπτες του ιστότοπου σας (ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα, κ.λπ.)
  2. Παρακολούθηση μετατροπών από Διαφημίσεις Facebook
  3. Επαναληπτικό Μάρκετινγκ (Remarketing), ώστε να μπορείτε να προβάλλετε διαφημίσεις Facebook σε άτομα που έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας.

Τι είναι καλύτερο, η διαφήμιση στο Facebook, Instagram ή διαφήμιση στα Google Ads;

Κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματα της και εξαρτάται από τον προϋπολογισμό και τους στόχους σας.

Οι διαφημίσεις του Facebook και του Instagram σας επιτρέπουν να προσεγγίσετε άτομα που δεν αναζητούν απαραίτητα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, επομένως είναι καλύτερες για τη δημιουργία ζήτησης και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης.

Τα Google Ads σας βοηθάνε να βρίσκεστε άτομα που αναζητούν ενεργά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σας, επομένως συχνά οι δυνητικοί πελάτες που δημιουργούνται μέσω αυτής της μεθόδου έχουν καλύτερες μετατροπές.

Tags: Facebook Advertising, Instagram Advertising, Facebook Messenger Advertising, Facebook Pixel, Remarketing, Facebook Ads, Instagram Ads, Social Media Marketing,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started