Hotel Photography

17 July 2021

Hotel Photography

Φωτογράφιση Ξενοδοχείων

Η επαγγελματική φωτογράφιση για ένα ξενοδοχείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις μετατροπές. Οι φωτογραφίες είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι χρήστες όταν επισκεφτούν στον ιστότοπο σας και οι πρώτες εμφανίσεις μετράνε!

Στις περισσότερες περιπτώσεις έχετε μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για να πραγματοποιήσετε την πώληση στο διαδίκτυο και συνήθως η επισκεψιμότητα που έρχεται στον ιστότοπό σας είναι από χρήστες που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ το ξενοδοχείο σας πριν και δεν έχουν κατανοήσει πώς αυτό φαίνεται, αυτοί οι χρήστες θα αποφασίσουν να κάνουν κράτηση ή όχι, με βάση την ποιότητα των φωτογραφιών που βλέπουν στον ιστότοπο σας.

Hotel Photography Greece

Πουλήστε την εμπειρία

Ο σκοπός της επαγγελματικής φωτογράφισης ξενοδοχείων είναι να δημιουργήσει την επιθυμία στον επισκέπτη να κάνει κράτηση για το συγκεκριμένο κατάλυμα.

Μετατρέποντας τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου σε ιστορίες που λένε όλοι πόσο όμορφο είναι το κατάλυμα και το μέρος που βρίσκετε, δίνετε στον επισκέπτη την εικόνα μιας αξέχαστης διαμονής και εμπειρίας.

Είναι διαφορετική η φωτογράφιση για ένα ξενοδοχείο από ότι ενός ακινήτου, επειδή ένα ξενοδοχείο δεν θέλει να πουλήσει τα δωμάτια ή το ακίνητο, θέλει να πουλήσει την εμπειρία.

Για να το επιτύχετε αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στις φωτογραφίες. Πρέπει να προσέχετε κάθε λεπτομέρεια: από την εσωτερική διακόσμηση έως τις ανέσεις, που προσφέρει το ξενοδοχείο προς τους επισκέπτες.

Hotel Photography Greece

Χρησιμοποιήστε φυσικό φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας για την φωτογράφιση ενός ξενοδοχείου. Ένα δωμάτιο μπορεί να έχει την πιο ελκυστική εσωτερική διακόσμηση, αλλά κανείς δεν θέλει να μείνει εκεί αν είναι σκοτεινό σαν σπηλιά.

Χρησιμοποιήστε φυσικό φως όσο είναι δυνατόν. Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια. Αποφύγετε τη χρήση φλας ή υπερβολικού τεχνητού φωτισμού, επειδή δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις. Θέλετε να προσελκύσετε επισκέπτες, αλλά δεν θέλετε να τους απογοητεύσετε.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο HDR για να λάβετε ρεαλιστικές φωτογραφίες.

Hotel Photography Greece

Επιλέξτε τις γωνίες σας

Η λήψη από το επίπεδο των ματιών είναι βαρετή. Αυτή η γωνία δεν θα δημιουργήσει συναρπαστικές φωτογραφίες.

Πηγαίνετε χαμηλότερα από το επίπεδο των ματιών για να έχετε μια καλύτερη προοπτική. Αυτό μπορεί να μειώσει την παραμόρφωση των επίπλων.

Εάν έχετε έναν εντυπωσιακό διάδρομο τραβήξετε υψηλότερα από το επίπεδο των ματιών. Αποτυπώστε ολόκληρη τη σκηνή.

Τραβήξτε από τις γωνίες στα μικρά δωμάτια. Αυτό σας επιτρέπει να καταγράψετε περισσότερες λεπτομέρειες στη φωτογραφία.

Hotel Photography Greece

Αποσυμπιέστε τα δωμάτια

Το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Κάντε ό,τι μπορείτε για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη.

Κλείστε το καπάκι της τουαλέτας και απαλλαγείτε από κάθε ζάρωμα στο κρεβάτι. Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να διορθωθούν αυτά τα λάθη κατά την επεξεργασία της φωτογραφίας.

Ένα αφράτο μπουρνούζι μπορεί να είναι το όνειρο κάθε επισκέπτη, αλλά δεν φαίνεται πάντα καλά στις φωτογραφίες.

Hotel Photography Greece

Δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες

Δώστε έμφαση σε μικρότερα αντικείμενα και αναζητήστε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κατά τη φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας.

Εάν το δωμάτιο έχει ωραία χαρακτηριστικά, επισημάνετε τα! Δείξτε πόσο διαφορετικό είναι το ξενοδοχείο από τις υπόλοιπες επιλογές.

Ένα ιδανικό κατάλυμα μοιάζει σαν σπίτι αλλά λειτουργεί ως κάστρο όπου ο επισκέπτης είναι ο βασιλιάς. Οι εικόνες πρέπει να τον μεταφέρουν σε αυτό το ονειρικό συναίσθημα.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε εικόνες που φαίνονται πλήρεις και το μόνο που λείπει από αυτό είναι ο επισκέπτης.

Hotel Photography Greece

Διαμορφώστε τους χώρους με στυλ

Σκεφτείτε τις λεπτομέρειες που κάνουν ένα μέρος πιο φιλόξενο. Ανοίξτε τα μαξιλάρια και διπλώστε τις πετσέτες των επισκεπτών στο κρεβάτι. Τοποθετήστε μερικά λουλούδια γύρω από τη ρεσεψιόν και το λόμπι.

Όταν φωτογραφίζετε το εστιατόριο, συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες μπολ με φρέσκα φρούτα ή γλυκά. Εάν το ξενοδοχείο παρέχει ένα μπουκάλι με σαμπάνια για νεόνυμφους, δείξτε το στις φωτογραφίες σας.

Δώστε αυτό το επιπλέον άγγιγμα στο ξενοδοχείο που θα το κάνει ακόμα πιο ζωντανό και φιλικό προς τον επισκέπτη.

Hotel Photography Greece

Φωτογραφίστε τους εξωτερικούς χώρους

Η διαμονή δεν αποτελείται μόνο από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Φωτογραφίστε επίσης το λόμπι, το εστιατόριο και τους εξωτερικούς χώρους.

Οι εξωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου είναι αυτό που βλέπει πρώτα ο επισκέπτης. Βεβαιωθείτε ότι τους παρουσιάζετε με το καλύτερο φως.

Συμπεριλάβετε το περιβάλλον στη φωτογραφίες σας. Δείξτε εάν το κατάλυμα βρίσκετε κοντά στη θάλασσα.

Τραβήξτε τις φωτογραφίες σας αμέσως μετά την ανατολή ή τη χρυσή ώρα. Αυτές οι ώρες προσφέρονται για τις καλύτερες συνθήκες φωτισμού καθώς το φως διαχέεται απαλά.

Hotel Photography Greece

Επισημάνετε τις ειδικές παροχές

Το ξενοδοχείο προσφέρει μοναδικές ανέσεις; Επισημάνετε το στις εικόνες σας! Υπάρχει spa στο κατάλυμα ή τζακούζι στα μπάνια; Διαθέτει θέα στον θάλασσα;

Εάν το κατάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις όπως γάμους ή συνέδρια, επισημάνετε και αυτές τις δυνατότητες. Εάν το μπαρ διαθέτει ένα εξαιρετικό μενού ποτών, δείξτε το στις φωτογραφίες σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στις φωτογραφίες σας. Αυτά μπορεί να είναι η τελευταία ώθηση για έναν επισκέπτη να επιλέξει ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Hotel Photography Greece

Δείξτε την προσωπικότητα του ξενοδοχείου

Σε μια επαγγελματική φωτογράφιση φροντίστε να δείξετε την προσωπικότητα του ξενοδοχείου. Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία του Brand όπως το όνομα ή το λογότυπο.

Συμπεριλάβετε το λογότυπο που υπάρχει συχνά γύρω από το κατάλυμα ή μπορεί να είναι στα μαξιλάρια, σε στυλό, στη ρεσεψιόν.

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο έχει διαφορετική προσωπικότητα από ένα bed & breakfast. Θα πρέπει λοιπόν να μεταφέρετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μέσω των φωτογραφιών σας.

Σκεφτείτε το σαν να ταιριάζατε δύο άτομα. Ο ένας είναι ο επισκέπτης και ο άλλος το ξενοδοχείο.

Ας υποθέσουμε ότι το κατάλυμα διαθέτει γήπεδο τένις και εστιατόριο. Προσπαθήστε να το κάνετε ελκυστικό για ένα άτομο που του αρέσει να παίζει τένις και να τρώει καλό φαγητό.

Hotel Photography Greece

Συμμετοχή του πελάτη

Σε αυτή την εξειδικευμένη φωτογράφιση, η συμμετοχή των πελατών είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο επειδή είναι πελάτες του καταλύματος. Αλλά επειδή γνωρίζουν το Brand και το κατάλυμα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Οι πελάτες σε αυτό το είδος έχουν σαφείς ιδέες για το μήνυμα που θέλουν να μεταδώσουν. Καλό θα ήταν καθίσετε μαζί τους για μια συζήτηση και να εξετάσετε τις ιδέες τους.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μερικές δοκιμαστικές λήψεις και να τις δείξετε στους πελάτες σας.

Hotel Photography Greece

Δείξτε την ανθρώπινη παρουσία

Οι φωτογραφίες σας μπορεί να φαίνονται απίστευτες, αλλά μπορεί να φαίνονται και πολύ φτωχές χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

Συμπεριλάβετε τους υπαλλήλους του καταλύματος στις φωτογραφίες σας. Είναι μέρος της διαμονής και διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες θα έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο κάνει πάντα τα πράγματα να φαίνονται πολύ πιο ελκυστικά.

Εάν έχετε την ευκαιρία, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε πραγματικούς ανθρώπους ή μοντέλα που απολαμβάνουν τη διαμονή τους. Αυτό δώσει περισσότερη ζωή στις φωτογραφίες σας.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείξετε τι απολαμβάνει ο επισκέπτης και να επισημάνετε τι προσφέρει το κατάλυμα. θα είναι ευκολότερο να φανταστεί τον εαυτό του μέσα στο ξενοδοχείο.

Hotel Photography Greece

Συμπέρασμα

Οι φωτογραφίες για ένα ξενοδοχείο είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ και οι φωτογράφοι σε αυτό το είδος πρέπει να είναι ειδικοί στον τομέα τους.

Hotel Photography Greece
Hotel Photography Greece
Hotel Photography Greece
Hotel Photography Greece

Tags: Hotel Photography,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started