How To Increase SEO Traffic (Part 4)

06 September 2019

SEO, Website Promotion

Προσθέστε εσωτερικά links

Η homepage είναι η πιο σημαντική σελίδα του site σας. Η επισκεψιμότητα που δέχεται συνολικά ξεκινά από την αρχική σας και στη συνέχεια περνά στις υπόλοιπες σελίδες.

Ιδανικά, θα πρέπει να ισορροπήσετε την επισκεψιμότητα των σελίδων διανέμοντας το traffic εξίσου σε όλες. Για να το πετύχετε αυτό, προσθέστε εσωτερικά links και εύχρηστα navigation menus.

Τα εσωτερικά links σας επιτρέπουν να ελέγχετε τις μηχανές αναζήτησης και τα αποτελέσματά τους. Συγκεκριμένα, με το σωστό στήσιμο των links βοηθάτε τις μηχανές αναζήτησης να τρέξουν σωστά το website σας και να το συμπεριλάβουν στο ευρετήριό τους. Επίσης, ο σωστός έλεγχος των links υποδεικνύει στις μηχανές αναζήτησης ποιες σελίδες είναι οι πιο σημαντικές.

Οι σελίδες οι οποίες δεν βρίσκονται με τη μορφή εσωτερικού link σε καμία άλλη σελίδα αναφέρονται ως “orphaned pages”. Αν μία μηχανή αναζήτησης βρει μία τέτοια σελίδα, διακόπτει την κίνησή της σε αυτήν, καθώς ο τρόπος που τρέχουν τα διάφορα λήμματα είναι από link σε link.

Tips για τα εσωτερικά links

• Απομακρύνετε τα links που οδηγούν σε ελαττωματικές σελίδες (status code 404) ή σε σελίδες που δεν είναι πλέον προσβάσιμες (status code 500).
• Αναζητήστε για τυχόν “orphaned pages” και συνδέστε τις μέσω links με άλλες σελίδες του website σας.

Χρησιμοποιήστε anchor texts

Τα anchor texts περιγράφουν τις λεπτομέρειες ενός link και ενημερώνουν τον χρήστη σχετικά με το τι πληροφορίες να περιμένει από το συγκεκριμένο link. Προσθέτοντας anchor texts επιτρέπετε στους χρήστες να πατούν πάνω σε URLs τα οποία συμπεριλαμβάνουν keywords που θεωρούνται σημαντικά για την ιστοσελίδα σας.

Ιδανικά, το σχετικό keyword της landing page, πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα στο anchor text εσωτερικών links. Όσες περισσότερες σελίδες χρησιμοποιούν το ίδιο keyword, για να περιγράψουν μία υποσελίδα, τόσα περισσότερα σημάδια θα δεχτούν οι μηχανές αναζήτησης για να θεωρήσουν ότι η landing page σας πρέπει να είναι αρκετά σχετική με το keyword. Αυτό μεταφράζεται σε μία υψηλότερη θέση της σελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Tips για anchor texts

  • Αποφύγετε τη χρήση λέξεων όπως «εδώ», «περισσότερα» κλπ. Εστιάστε περισσότερο στα keywords.
  • Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο anchor text, όταν προσθέτετε ένα link σε μία landing page.
  • Σιγουρευτείτε ότι το anchor text ταιριάζει με το περιεχόμενο της landing page που συνοδεύει.

Tags: SEO, Website Promotion, Increase Website Traffic,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started