How To Increase SEO Traffic (Part 5)

06 September 2019

SEO, Website Promotion

Κρατήστε τα Click Paths σύντομα

Οι χρήστες ενός website θέλουν να φτάνουν στις επιθυμητές σελίδες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε το click path σας όσο το δυνατόν μικρότερο.

Το click path είναι η διαδρομή που κάνει ο χρήστης για να φτάσει σε μία επιθυμητή σελίδα. Σκεφτείτε για παράδειγμα μία online shopping εμπειρία. Ο χρήστης θα μπορούσε να ξεκινήσει την περιήγηση από την homepage και να καταλήξει σε μία αγορά.

Σε αυτήν την περίπτωση, το click path του είναι ο αριθμός των σελίδων που διέσχισε, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό προϊόν και να το αγοράσει. Το μήκος αυτής της διαδρομής παίζει καθοριστικό ρόλο στην πλοήγηση του site σας.

Επίσης, τα σύντομα click paths ωφελούν τις μηχανές αναζήτησης - αν για παράδειγμα το Google διασχίζει το site σας και καταφέρνει να έχει πρόσβαση σε όλες τις υποσελίδες μέσα σε λίγα clicks, αξιοποιεί τον υπολειπόμενο χρόνο για να σκανάρει και να αρχειοθετήσει περισσότερες σελίδες.

Επομένως,συντομεύοντας το click path βελτιώνετε τόσο την εμπειρία του χρήστη όσο και τη λειτουργία των μηχανών αναζήτησης! Να θυμάστε πως κάθε υποσελίδα πρέπει να είναι προσβάσιμη μέσα σε 3 clicks.

Τιps για τα click paths

  • Προσθέστε έναν χάρτη πλοήγησης για να διευκολύνετε τους χρήστες να προσανατολιστούν μέσα στο click path.
  • Μειώστε το μήκος του click path στα 3 click.
  • Χρησιμοποιήστε έξυπνα filters και functions στο site σας, για να αποφύγετε τα εκτενή click paths.

Βελτιώστε την προσβασιμότητα της ιστοσελίδας σας

Η επίλυση τεχνικών σφαλμάτων και η διασφάλιση ότι το site σας είναι πάντα προσβάσιμο είναι τα βασικότερα πεδία που πρέπει να τελειοποιήσετε, εάν θέλετε να βελτιώσετε τις SEO πρακτικές σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα sitemap.xml αρχείο, για να ενημερώσετε τις μηχανές αναζήτησης σχετικά με όλα τα URLs στο site σας. Τα sitemap.xml αρχεία είναι αναγνώσιμα από τις μηχανές αναζήτησης και περιλαμβάνουν μία λίστα από όλα τα σημαντικά URLs και meta data στο site σας.

Το Google χρησιμοποιεί αυτή τη λίστα σαν βάση, για να διασχίσει τη σελίδα σας και να αξιολογήσει τα σχετικά URLs.

Τα URLs μπορούν να αναπτυχθούν με επιπλέον meta data [π.χ. τη συχνότητα με την οποία ένα URL αλλάζει () ή την τελευταία τροποποίηση ().]

Ένα sitemap.xml αρχείο μπορεί να δημιουργηθεί με τη χρήση διαφορετικών content management systems. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα site map generators για τη δημιουργία ενός τέτοιου αρχείου.

Αφού δημιουργήσετε το αρχείο, πρέπει να το ανεβάσετε στη Google Search Console. Έπειτα, η Google ελέγχει την ακρίβεια του sitemap.xml. Πάντως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όλες οι σελίδες που περιλαμβάνονται στο sitemap θα μπουν στο ευρετήριο της Google.

Tips για την προσβασιμότητα

  • Ανανεώστε το sitemap.xml, κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε ή να τροποποιήσετε ένα URL.
  • Ελέγξτε τα status codes των σελίδων χρησιμοποιώντας το sitemap και διορθώστε τυχόν σφάλματα προσβασιμότητας.

Tags: SEO, Website Promotion, Increase Website Traffic,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started