How To Increase SEO Traffic (Part 9)

06 September 2019

SEO, Increase Website Traffic

Περιορίστε το διπλότυπο περιεχόμενο

Το διπλότυπο περιεχόμενο εμφανίζεται πολύ συχνά στα e-shops. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα προϊόν το οποίο έχει καταχωρηθεί σε διάφορες κατηγορίες. Αν ένα URL έχει δομηθεί ιεραρχικά, το προϊόν είναι προσβάσιμο κάτω από διάφορα URLs.

Ένας αξιόπιστος τρόπος να μειώσετε το διπλότυπο περιεχόμενο είναι χρησιμοποιώντας ένα canonical tag στις διπλότυπες σελίδες. Αυτό δείχνει στη Google ποιο URL είναι το αυθεντικό και ποιο είναι η αντιγραφή του. Τότε το Google bot αγνοεί τις αντεγραμμένες σελίδες και καταχωρεί μόνο τα αυθεντικά URL.

Tips για διπλότυπο περιεχόμενο

  • ∆ιατρέξτε κάθε σελίδα στο website για τυχόν διπλότυπο περιεχόμενο.
  • Προσθέστε canonical tags στις διπλότυπες σελίδες τα οποία να οδηγούν στις πρωτότυπες σελίδες. Canonical tag θα πρέπει να προστεθεί ακόμα και στην πρωτότυπη σελίδα που να οδηγεί στον εαυτό της.
  • Όταν ενσωματώνετε τα canonical tags, βεβαιωθείτε ότι γράφετε τα URLs σωστά.

Χρησιμοποιήστε το onpage.org για να αναλύσετε το περιεχόμενό σας

Η κατάταξη ενός site στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του περιεχομένου και την αξία της πληροφορίας που έχει να προσθέσει.

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσετε την ποιότητα του περιεχομένου σας είναι χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο του onpage.org. Το onpage.org σας επιτρέπει να αξιολογήσετε τη σημασία των λέξεων-όρων σε μία σελίδα και τη συχνότητα με την οποία αυτές οι λέξεις-όροι εμφανίζονται στα 10 πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε το onpage.org για να ελέγξετε αν τα κείμενά σας εμπεριέχουν τα σημαντικότερα keywords, άρα είναι SEO friendly.

Tips για onpage.org

  • Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τα προτεινόμενα σημαντικότερα keywords στα κείμενά σας.
  • Συγκεντρώστε θεματικά σχετικό περιεχόμενο για τους χρήστες σας.
  • Αναλύστε συχνά το κείμενό σας χρησιμοποιώντας το onpage.org, ώστε να συμβαδίζετε και να ανταποκρίνεστε στο ανανεωμένο ενδιαφέρον των χρηστών.

Tags: Duplicate Website Content, Website Content Analysis,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started