Search Engine Marketing (SEM) Greece

06 September 2019

Search Engine Marketing (SEM)

Υπάρχει γενικά μια σύγχυση μεταξύ του SEO και του PPC. Το SEO και το PPC είναι και τα δύο ξεχωριστές μορφές του Search Engine Marketing (SEM).

Το SEM είναι μια μορφή Digital Marketing για την αύξηση της προβολής των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης. Αυτός ο τύπος marketing βελτιώνει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και βοηθάει για την καλύτερη προβολή του.

SEO (Search Engine Optimization)

SEO είναι η διαδικασία βελτίωσης της ιστοσελίδας, με στόχο τη βελτίωση της κατάταξης της στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Με την ανάλογη βαθμολογία σχετικά με μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση, το προϊόν ή μια υπηρεσία θα συσχετιστεί με την αναζήτηση αυτή, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες αναζητήσεις που θα οδηγήσουν σε περισσότερες πωλήσεις και επισκεψιμότητα.

Η ιστοσελίδα ωστόσο για να εμφανιστεί στην οργανική αναζήτηση, δεν είναι γρήγορη ή εύκολη διαδικασία. Προσθέτοντας σχετικό περιεχόμενο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να δείτε κάποιο αποτελέσματα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα τον ανταγωνισμό σας.

Πολλές εταιρείες υπόσχονται ότι μπορούν να σας βγάλουν στην κορυφή της αναζήτησης με ευκολία. Ωστόσο δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος για το SEO. Το SEO για να υλοποιηθεί προϋποθέτει χρόνο, υπομονή και εξειδίκευση.

PPC (Pay-Per-Click)

Το PPC (Pay-Per-Click) είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης του Google. Η πληρωμή γίνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμο της διαφήμισης.

Οι πληρωμένες διαφημίσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αν έχετε κατασκευάσει μία νέα ιστοσελίδα.

Μία νέα ιστοσελίδα, μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο να αναδειχθεί στα αποτελέσματα του Google. Το PPC είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μία άμεση και γρήγορη διαφήμιση στο διαδίκτυο.

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SEO και την PPC διαφήμιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μιλήσετε με τους SEO experts της Effectlab.

Tags: Search Engine Marketing, SEM,

Let's Work Together

Get in touch with us to get started