Website Ξενοδοχείου: Συμβουλές για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό

04 Μαρτίου 2022

Κατασκευή Website Ξενοδοχείου: Συμβουλές για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό

Διαβάστε τα πιο χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τις επισκέψεις στο website του ξενοδοχείου σας σε άμεσες κρατήσεις. Τα websites των ξενοδοχείων αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία πώλησης, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών τα επισκέπτεται πριν λάβει την τελική του απόφαση.

Ανεξάρτητα από το μέσο που θα χρησιμοποιήσει για να ολοκληρώσει τελικά την κράτηση, ο ταξιδιώτης χρησιμοποιεί τα επίσημα websites των ξενοδοχείων για να πάρει περισσότερες και πιο άμεσες πληροφορίες για το κατάλυμα, αλλά και να διερευνήσει την προοπτική μιας καλύτερης προσφοράς.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ξενοδοχειακά websites παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του revenue ενός ξενοδοχείου και πρέπει να αντικατοπτρίζουν το επίπεδο υπηρεσίας αλλά και εμπειρίας που παρέχεται στον τελικό καταναλωτή.

Η δημιουργία, όμως, ενός επιτυχημένου website ξενοδοχείου είναι μια δυναμική διαδικασία, αφού οι εξελίξεις στον online κόσμο είναι διαρκείς. Συνεπώς, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, θα πρέπει να υπάρχουν συνεχείς αναβαθμίσεις τόσο σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις, όσο και με την αναδιαμόρφωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε τα βασικότερα σημεία ανάπτυξης ενός ξενοδοχειακού Website, προσπαθώντας μέσα από περιεκτικούς τρόπους και εύκολα παραδείγματα να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να μετατρέψουν τα websites τους στο δυνατότερο πωλησιακό outlet των καταλυμάτων τους.

Εκτός από τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθεί το κάθε κατάλυμα, στο άρθρο θα βρείτε και πρακτικά παραδείγματα αλλά και smart tips, που θα σας βοηθήσουν περισσότερο στην δημιουργία ενός ανταγωνιστικού Hotel Website.

Widget σύγκρισης τιμών για ενίσχυση των άμεσων πωλήσεων

Ανεξάρτητα από το αν ένας ταξιδιώτης κατέληξε στο website σας από μια διαφήμιση ή έπειτα από έρευνα στο Google αφού σας συνάντησε σε κάποιο OTA, ένα είναι βέβαιο: ότι αναζητά την καλύτερη τιμή και γνωρίζει ότι μπορεί να αγοράσει το ξενοδοχείο σας και από άλλες πηγές.

Υπάρχουν, πλέον, ειδικά widgets που μπορούν να παρουσιάσουν στον επισκέπτη του website σας σε ποια τιμή μπορούν να αγοράσουν το ξενοδοχείο σας στα διάφορα OTA, αλλά και στο δικό σας booking engine, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι διαθέτετε την καλύτερη τιμή και ενισχύοντας τις άμεσες κρατήσεις.

Η χρήση αυτού του εργαλείου θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αν η δική σας τιμή απέχει πολύ από τις τιμές πώλησης στα OTAs, ενδέχεται να δημιουργήσει καχυποψία στον επισκέπτη και να λειτουργήσει αρνητικά.

Loyalty Προγραμμάτα μέσω του Booking Engine

Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη παράγραφο, η παροχή ανταγωνιστικής τιμής θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, τόσο για λόγους parity, όσο και εντυπώσεων. Το πρόβλημα αυτό το λύνουν τα loyalty προγράμματα που παρέχουν κάποια booking engines, και τα οποία δίνουν περισσότερα προνόμια ή ειδικές τιμές στα εγγεγραμμένα μέλη στο σχετικό loyalty πρόγραμμα του εκάστοτε ξενοδοχείου.

Ο ταξιδιώτης κάνει ειδική εγγραφή στο account που παρέχει το booking engine του ξενοδοχείου, δίνοντας την δυνατότητα στον ξενοδόχο να αυξάνει τις άμεσες κρατήσεις του, ενώ ταυτόχρονα να συγκεντρώνει περισσότερα στοιχεία για το ταξιδιωτικό κοινό.

Κατασκευή Website Ξενοδοχείου

Εργαλείο δημοσίευσης προσφορών για τόνωση των χαμηλότερων περιόδων

Οι προσφορές είναι αναμφισβήτητα κάτι που το ταξιδιωτικό κοινό αγαπάει. Αποτελεί, μάλιστα, και ένα από τα δυνατότερα εργαλεία που θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε τους επισκέπτες του Website σας σε πραγματικούς πελάτες.

Η προδιαγραφή ενός μηχανισμού που θα ενημερώνει άμεσα το κοινό σας για υπάρχουσες προσφορές, είναι και ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αύξησης των αυτόνομων κρατήσεών σας.

Τη δυνατότητα αυτή την παρέχουν, πλέον, και αρκετά booking engines. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικό σας δεν υποστηρίζει κάτι ανάλογο, ζητήστε από την εταιρεία που φτιάχνει το website σας την πρόβλεψη ανάλογου μηχανισμού.

Είναι, βέβαια, σημαντικό τα σχετικά pop up της προσφοράς να εμφανίζονται στα σωστά σημεία και να μην εμποδίζουν το εύκολο το navigation, διασφαλίζοντας, όμως, την ορατότητα της προσφοράς.

Ειδικό περιβάλλον για το κοινό που έχει κάνει ήδη κράτηση

Εκτός από το κοινό που κάνει έρευνα, τα websites των ξενοδοχείων τα επισκέπτονται και οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την κράτησή τους, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Η δημιουργία ενός ειδικού Section για το κοινό αυτό, μπορεί, όχι μόνο να συγκεντρώσει στοιχεία από ταξιδιώτες που έχουν κάνει κράτηση από μια τρίτη πηγή και επισκέφτηκαν στη συνέχεια το website σας, αλλά και να τους ενημερώσει σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν μέσα ή γύρω από το ξενοδοχείο.

Η upgraded αυτή υπηρεσία μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση των ταξιδιωτών, αλλά και να οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων του εστιατορίου ή του spa.

Tags: Κατασκευή Website Ξενοδοχείου, Κατασκευή Site Ξενοδοχείου, Κατασκευή Ιστοσελίδων για Ξενοδοχεία, Hotel Digital Marketing,

Ας Δουλέψουμε Μαζί

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε